Roti, Indiskt tunnbröd

Roti, Indiskt tunnbröd

 

Roti är ett Indiskt tunnbröd och är det bröd som det äts absolut mest av i Indien.
Roti är enkelt att göra med endast 3-4 ingredienser, oljan kan man hoppa över om man vill.
Du kan lätt halvera eller dubbla receptet för att göra de antal bröd du behöver. När du gör bröden som ett tillbehör till en curry (Indisk gryta) så börja alltid med att göra degen och låt den vila i kylskåp under tiden du gör din curry. 
Du delar brödet enkelt och plockar upp av curryn eller den mat du äter. 

4 bröd
Detta behöver du:

  • 3 dl vetemjöl special fullkorn
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 1-2 msk rapsolja
  • ev smält smör till pensling 

Så här gör du:

  • Blanda mjöl och salt i en bunke
  • Tillsätt vatten lite i taget och  oljan, knåda degen slät och fin
  • Låt degen vila i en burk med lock i kylen ca 20 minuter
  • Dela degen i lagom stora bitar (lagom för din stekpanna)
  • Gör bollar av degen och platta ut med handen och kavla så tunt som möjligt

Det finns olika sätt att färdigställa bröden, här kommer 3 alternativ

  1. Stek i torr panna
  2. stek i lite smör (detta är min favorit)
  3. Stek bröden i lite neutral olja

prova dig fram och se vad du tycker bli godast. Bröden är alltid godast nygräddade när dom fortfarande är lite ljumna. 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar



Du hittade receptet här: