Det finns så många olika set att göra naan på och det gäller att hitta det man själv gillar bäst, så prova dig fram:) Jag penslar alltid mina naan med smält smör där jag har pressat i en vitlöksklyfta, men det går bra att pensla med bara smör eller tex pensla med smör och strö över hackad koriander eller persilja.
Detta behöver du:
Naan
- 1 tsk torrjäst
- 2 tsk strösocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 msk rapsolja
- 0,5 dl naturell yoghurt
- 1,5 dl vatten (fingervarmt)
Vitlökssmör
- 100g smör
- 1 vitlöksklyfta
Så här gör du:
- Blanda alla torra ingredienser (torrjäst, socker, mjöl och salt) i en bunke.
- Varm vattnet till ca 37 grader (fingervarmt) och rör ner det i mjölblandningen tillsammans med olja och yoghurt.
- Knåda ihop degen och om den är väldigt klibbig så tillsätt mer vetemjöl. knåda degen några minuter .
- Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader
- Dela degen i 4 bitar och kavla ut på mjölad bänk.
- Lägg bröden på plåtar och grädda en plåt i taget. Grädda bröden överst i ugnen ca 6 minuter tills dom får fin färg. MEN håll kolla alla ungar är olika:) bröden ska få fin färg.
- Under tiden smält smöret (till vitlökssmöret för pensling) och pressa i en vitlöksklyfta.
- Pensla bröden direkt när du tar ut dem från ugnen.