Naanbröd i ugn(4 bröd)

Naanbröd i ugn(4 bröd)

Det finns så många olika set att göra naan på och det gäller att hitta det man själv gillar bäst, så prova dig fram:) Jag penslar alltid mina naan med smält smör där jag har pressat i en vitlöksklyfta, men det går bra att pensla med bara smör eller tex pensla med smör och strö över hackad koriander eller persilja. 

Detta behöver du:

Naan

  • 1 tsk torrjäst
  • 2 tsk strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 dl naturell yoghurt 
  • 1,5 dl vatten (fingervarmt)

Vitlökssmör

  • 100g smör
  • 1 vitlöksklyfta 

Så här gör du:

  • Blanda alla torra ingredienser (torrjäst, socker, mjöl och salt) i en bunke.
  • Varm vattnet till ca 37 grader (fingervarmt) och rör ner det i mjölblandningen tillsammans med olja och yoghurt.
  • Knåda ihop degen och om den är väldigt klibbig så tillsätt mer vetemjöl. knåda degen några minuter .
  • Låt degen vila i bunken under bakduk i ca 40 minuter.
  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Dela degen i 4 bitar och kavla ut på mjölad bänk.
  • Lägg bröden på plåtar och grädda en plåt i taget. Grädda bröden överst i ugnen ca 6 minuter tills dom får fin färg. MEN håll kolla alla ungar är olika:) bröden ska få fin färg.
  • Under tiden smält smöret (till vitlökssmöret för pensling) och pressa i en vitlöksklyfta. 
  • Pensla bröden direkt när du tar ut dem från ugnen. 
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar



Du hittade receptet här: