Det är roligt och enkelt att laga Indisk mat

Det är roligt och enkelt att laga Indisk mat

Indisk mat är otroligt god och bra för både kropp och själ, varje tugga är en smakexplosion.

MEN många tänker att det är väldigt svårt och komplicerat att laga Indiskt och undviker det därför helt. Gör inte det:) Det är enkelt men som med allt annat är man lite ovan i början. 

Jag har några knep som gjort det enklare att komma igång med matlagningen från det indiska köket

  1. Börja alltid med att ta fram ALLA ingredienser som du ska använda... och få inte panik om något saknas, ofta går det bra att byta ut mot något annat. tex kan du byta ut färska tomater mot krossade tomater eller hela kryddor mot malda kryddor. Men har du missat att köpa kyckling när du ska göra en "Chicken tikka masala" då får du ta en extra runda förbi affären eller laga något annat gott den dagen:)
  2. Ofta, jag faktiskt nästan jämt är det flera olika kryddor och smaksättare i varje recept och för att göra det enkelt brukar jag dela upp receptet i olika delar. Vi fortsätter med exemplet "Chicken tikka masala" då brukar jag "gruppera" dom olika ingredienserna på bänken innan jag börjar med tillagningen. Jag börjar att ställa alla ingredienser som behövs till marinaden i en grupp och det jag behöver till såsen i en annan och det jag behöver till brödet i en tredje grupp.
  3. Efter grupperingen gör jag marinaden och ställer kycklingen svalt och om jag vill ha tex Roti (Indiskt tunnbröd) till då brukar jag passa på att göra degen samtidigt och lägga den i en burk i kylen. 
  4. När grunderna är klara är det dags för grytbasen, då tar jag fram den gruppen med ingredienser och börjar med att hacka allt som ska hackas för att sen gå vidare till kryddorna, i början ställde jag alltid alla kryddor i den ordning som recepten angav... detta behövs absolut inte men det gjorde mig trygg i att veta att inget glömdes bort:). 

Har du kommit så här långt så doftar hela köket av Indisk mat och snart har du en alldeles fantastisk indisk gryta att servera och njuta av. 

Lycka till och våga prova och testa vilka smaker som är godast för just dig. 

 

Tillbaka till blogg