Chicken shashlik – kycklingspett

Chicken shashlik – kycklingspett

 

Chicken shashlik – kycklingspett 

Detta behöver du:

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk färsk ingefära, riven
  • 1 röd chili, urkärnad och hackad
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk garam masala
  • 2 msk rapsolja 
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 paprikor i olika färger, urkärnade i bitar
  • 2 rödlökar, skivade
  • 2 tomater, i klyftor
  • 6 champinjoner, skivade

grillspett – Obs, lägg i blöt om du använder träspätt!

Gör så här:

  • Skär kycklingen i 2 cm stora kuber.
  • Blanda kycklingkuber, limesaft och salt i en bunke.
  • Mixa vitlök, ingefära, chili och kryddor med rapsolja till en slät pasta. Smaka av med salt och peppar.
  • Blanda kryddpastan med kycklingen. Låt marinera i kylen gärna över natten men minst 2 timmar. 
  • Varva paprika, lök, tomat och champinjoner med kycklingen på de blötlagda träspetten.
  • Grilla i ca 10 minuter. Låt dem inte ligga för länge i värmen utan bara precis så att kycklingen blir genomgrillad, då blir spetten saftiga och goda.

Servera med ris och raita.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar



Du hittade receptet här: