Chicken shashlik – kycklingspett
Detta behöver du:
- 4 kycklingfiléer
- 1 lime, pressad saft
- 1 tsk salt
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 tsk färsk ingefära, riven
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 2 tsk mald koriander
- 1 tsk gurkmeja
- 2 tsk mald spiskummin
- 2 tsk garam masala
- 2 msk rapsolja
- salt
- svartpeppar
- 2 paprikor i olika färger, urkärnade i bitar
- 2 rödlökar, skivade
- 2 tomater, i klyftor
- 6 champinjoner, skivade
grillspett – Obs, lägg i blöt om du använder träspätt!
Gör så här:
- Skär kycklingen i 2 cm stora kuber.
- Blanda kycklingkuber, limesaft och salt i en bunke.
- Mixa vitlök, ingefära, chili och kryddor med rapsolja till en slät pasta. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda kryddpastan med kycklingen. Låt marinera i kylen gärna över natten men minst 2 timmar.
- Varva paprika, lök, tomat och champinjoner med kycklingen på de blötlagda träspetten.
- Grilla i ca 10 minuter. Låt dem inte ligga för länge i värmen utan bara precis så att kycklingen blir genomgrillad, då blir spetten saftiga och goda.
Servera med ris och raita.