Detta recept kommer från gammelmormor, Amanda och då befinner vi oss på 1880 talet, men troligtvis är det ännu äldre. Det roliga är att i pepparkakor hittar vi några av våra godaste Indiska kryddor.
Detta behöver du:
- 200g smör, rumsvarmt
- 4 dl socker
- 3 dl grädde
- 2 dl ljus sirap
- 10-12 dl vetemjöl
- 1 msk kanel
- 1 msk kryddnejlika
- 1 msk ingefära
- 1 msk bikarbonat
Så här gör du:
- Blanda mjölet med kryddorna, ta 10 dl till att börja med.
- Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
- Låt vila minst en timme i kylskåp innan du börja baka ( Jag brukar låta den ligga över natten innan jag bakar ut den)
- Kavla ut degen riktigt tunt och stansa ut pepparkakor med olika pepparkaksmått.
- Grädda mitt i ugnen på 175 grader till dom får fin färg.