Till 4 personer:
-
Rapsolja
- 5-6 st svartpepparkorn
-
1 kanelstång
-
5 kryddnejlikor
- bayleaf några stycken (dessa kan uteslutas)
-
1 stjärnanis
-
6 kardemummakapslar
-
2 lökar, gul el röd hackade
- 2 vitlöksklyftor, hackad
-
1 tsk malen spiskummin
-
1 tsk malen koriander
-
1 tsk gurkmeja
-
3 hackade tomater, eller 400 g krossade tomater
-
5 dl vatten
-
6 kokta potatisar i tärningar, 3 cm stora
-
1 litet blomkålshuvud i buketter
-
salt
- 2-3 tsk riven ingefära
-
1st chili hackad (reglera hettan i maten genom att ha med eller ta bort kärnorna i chilin)
Så här gör du:
-
Värm 3 msk olja i en stekpanna med höga kanter, lägg i alla de hela kryddorna och stek tills det luktar gott.
-
Häll i lök och stek tills den är väl brynt.
-
Tillsätt de malda kryddorna samt riven ingefära, vitlök och chili och stek i ytterligare någon minut.
-
Tillsätt tomat, vatten och salt. Låt koka ihop under lock i ca 20 minuter.
-
Vänd ner potatis och blomkål. Koka på svag värme i 5 minuter.
Servera med ny stekta Roti (Indiskt tunnbröd).
Om det blev lite för starkt så är ett tips att servera en klick med matyoghurt till.