Vill du prova något riktigt gott , då ska du prova detta . Jag brukar vara försiktig med chilin när jag gör butter chicken och låta alla de andra smakerna ta plats, chilin finns bara med i bakgrunden.
Detta behöver du:
Marinad:
500g Kyckling
1 dl naturell yoghurt
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk riven färsk ingefära
2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja malen
1 tsk mald spiskummin
1/2 tsk chilipulver
salt
Gryta/Sås
50 g smör
1 lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, pressad eller finhackade
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald garam masala
1 liten chili
4 medelstora Tomater, delade i mindre bitar
2 ½ dl grädde
salt
Gör så här:
- Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
- Vänd ner kycklingen och blanda väl. Låt marinera i kylskåp minst 30 minuter, gärna över natten.
- Stek kycklingen i olja och ställ åt sidan, viktigt att inte steka för länge så den blir torr. den ska bara bli precis genomstekt.
Gryta/sås
- Hetta upp smöret i en stekpanna med höga kanter. Fräs löken tills den mjuknar.
- hacka tomater, vitlök och ingefära och låt fräsa tills tomaterna har mjuknat och blivit såsiga
- Rör ner kryddor och låt fräsa med i en minut. Tillsätt sedan grädden. Koka upp och låt puttra på i 15 minuter.
- Vänd ner Kycklingen och smaka av med salt.
Servera med naanbröd och kokt ris.