Chicken Korma

Chicken Korma

 

Detta behöver du:

Marinad till kycklingen:
4 st kycklingfilé
1 dl turkisk yoghurt
1 msk garam masala
1 msk paprikapulver 
2,5 tsk gurkmeja
1 msk ingefära (riven)
4 st vitlöksklyftor (riven)

Cashewkräm:
1,5 dl naturella cashewnötter
4 gula lökar
1 dl turkisk yoghurt
Rapsolja till fritering

Curryn:
3-4 tomater (hackade)
1 stor gul lök (hackad)
1 msk spiskummin hel 
4 st kardemummakapslar 
2 st stjärnanis 
4-5 st hela kryddnejlikor 
2 kanelstänger
2 tsk korianderpulver
1 msk gurkmeja
2 tsk paprikapulver
2 tsk mald spikummin
Salt och svartpeppar
Ca 4-5 dl vatten

Så här gör du:

  • Marinaden: Dela kycklingen i bitar ca 3x3cm. Riv ingefära och vitlök och blanda tillsammans med resten av ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingen och blanda väl, låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter. (Det går jättebra att förbereda detta dagen innan och ha stående i kylskåpet ).

  • Gör krämen: Hacka lökarna och varm upp mycket rikligt med olja i en stekpanna och stek/fritera löken tills den blir brun och krispig, lägg upp löken på hushållspapper och låt svalna. Mixa sedan  cashewnötter, turkisk yoghurt och löken till en kräm, ställ åt sidan. 
  • Curryn: steka kycklingen och ställ åt sidan. Stek löken i rapsolja riktigt länge så den blir söt och mild, lägg i alla hela kryddor och fräs dem i ca 2 minuter. Lägg i kycklingen och  steka den, tillsätt tomater och stek tills dem är mjuka och krydda med resten av kryddorna rör om väl och låt steka en stund tillsammans, Häll i vattnet och  Cashewkrämen och låt puttra på svag varme i ca 45 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar. 

Om du vill servera naanbröd gjort på jäst till maten så börjar du med att sätta degen då den hinner jäsa. 

Lycka till:) 

 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar



Du hittade receptet här: