Det finns otaliga sätt att laga fish curry på, I södra Indien används färsk kokos till såsen, men kokosmjölk på burk fungerar också fint.
Detta behöver du:
Till 4 personer:
400 g torsk, eller annan fast vit fisk
1 tsk salt
½ tsk gurkmeja
2 msk rapsolja
1 tsk svarta senapsfrön
1 gul lök, finhackad
1 tsk chilipulver
2 tsk färsk ingefära, finhackad eller riven
1 tsk mald koriander
4-5 tomater eller en burk krossade tomater (400 g)
2 ½ dl kokosmjölk
salt och nymald svartpeppar
färsk koriander till garnering
1 lime i klyftor (dela i 4 klyftor)
Så här gör du:
- Skär fisken i kuber cirka 3 cm. Gnid in bitarna med salt och gurkmeja. Ställ svalt.
- Värm olja i en stekpanna med höga kanter. Lägg i senapsfrön och låt dem "poppa”. Tillsätt lök och chilipulver, fräs på medelvärme tills löken är mjuk.
- Lägg i ingefära, koriander och curryblad. Fräs under omrörning i någon minut. Tillsätt tomater. Låt såsen puttra i 20–30 min.
- Tillsätt kokosmjölken. Rör om och koka upp igen. Smaka av med salt, nymald svartpeppar.
- Stek fiskbitarna i olja i en panna. Vänd försiktigt ner dem i såsen och toppa med koriander.