Långkok när det är som bäst:)
Här delar vi med oss av ett recept på en klassisk älggryta som vi har gjort om till en Indisk curry
Detta behöver du:
- 1kg Högrev eller bog av älg
- 2 röda lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 3-4 tomater
- 5 dl vatten
- 2-3 dl grädde eller yoghurt
- Rapsolja, att steka i
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 6 svartpepparkorn
- 1/2 kanelstång
- 5 kryddnejlikor
- 6 kardemumma kapslar gröna
- 2 torkad chili
- 2-3 bayleafs (kanelträdets blad)
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- salt
Så här gör du:
- Putsa köttet och skär det i ca 3x3cm. Hacka upp rödlök, vitlök och tomater
- Rosta alla hela kryddor i en varm stekgryta
- Häll i olja och lägg i köttet blanda väl med kryddorna och tillsätt rödlöken.
- Lägg i vitlök, tomat och ingefära rör runt och salta så kommer tomaterna att vätska sig.
- Nu lägger vi i de malda kryddorna, gurkmeja, spiskummin och koriander. Blanda väl och tillsätt vatten. Låt koka i 1 1/2- 2 timmar under lock på svag varme, känn på köttet, det ska vara mört så de nästan faller i sär.
- Lägg i grädden, rör om och smaka av med salt
Servera med ris och naanbröd