Indisk älgcurry

Indisk älgcurry

Långkok när det är som bäst:)

Här delar vi med oss av ett recept på en klassisk älggryta som vi har gjort om till en Indisk curry

Detta behöver du: 

  • 1kg Högrev eller bog av älg
  • 2 röda lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3-4 tomater
  • 5 dl vatten
  • 2-3 dl grädde eller yoghurt 
  • Rapsolja, att steka i
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 6 svartpepparkorn
  • 1/2 kanelstång
  • 5 kryddnejlikor
  • 6 kardemumma kapslar gröna
  • 2 torkad chili
  • 2-3 bayleafs (kanelträdets blad) 
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • salt 

Så här gör du: 

  • Putsa köttet och skär det i ca 3x3cm. Hacka upp rödlök, vitlök och tomater
  • Rosta alla hela kryddor i en varm stekgryta
  • Häll i olja och lägg i köttet blanda väl med kryddorna och tillsätt rödlöken.
  • Lägg i vitlök, tomat och ingefära rör runt och salta så kommer tomaterna att vätska sig.
  • Nu lägger vi i de malda kryddorna, gurkmeja, spiskummin och koriander. Blanda väl och tillsätt vatten. Låt koka i 1 1/2- 2 timmar under lock på svag varme, känn på  köttet, det ska vara mört så de nästan faller i sär. 
  • Lägg i grädden, rör om och smaka av med salt 

Servera med ris och naanbröd 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar



Du hittade receptet här: