Palak paneer

Palak masala

Paneer masala är en härlig curry med paneer, som är en typ av ost. Det är enkelt att göra egen paneer men det finns också att köpa färdig i mataffären. Vill du prova att göra osten själv så hittar du receptet här.

Detta behöver du:

  • 4 msk olja
  • 1 tsk hel spiskummin
  • 2 st röda lökar, hackade
  • 1 st färsk chili, hackad
  • 1 msk färsk, riven ingefära
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 1tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk mald koriander
  • 1tsk garam masala
  • 4 st tomat, hackad
  • 2-3dl grädde
  • ca 2dl vatten
  • 1dl färsk, hackad koriander
  • Spenat, grovhackad 
  • salt                                                                          

Gör så här:

  • Värm olja i en stekpanna med höga kanter och fräs hel spiskummin tills den luktar gott.  
  • Tillsätt löken ihop med chili och ingefära och stek tills löken har mjuknat och är gyllene. Pudra över kryddorna och fräs under omrörning i någon minut. 
  • Lägg i dom hackade tomaterna
  • Fräs under omrörning några minuter.
  • Tillsätt grädde och vatten samt grovhackad spenat.  Lägg på ett lock och koka ihop i 10 min. 
  • Smaka av med salt.  
  • Vänd ner paneer och koriander i stekpannan. Rör försiktigt så paneerbitarna inte går sönder.  

    Servera med ris och bröd, Naan eller roti 

    Tillbaka till blogg

    Lämna en kommentar



    Du hittade receptet här: