Paneer masala är en härlig curry med paneer, som är en typ av ost. Det är enkelt att göra egen paneer men det finns också att köpa färdig i mataffären. Vill du prova att göra osten själv så hittar du receptet här.
Detta behöver du:
- 4 msk olja
- 1 tsk hel spiskummin
- 2 st röda lökar, hackade
- 1 st färsk chili, hackad
- 1 msk färsk, riven ingefära
- 1/2 tsk gurkmeja
- 1tsk malen spiskummin
- 1/2 tsk mald koriander
- 1tsk garam masala
- 4 st tomat, hackad
- 2-3dl grädde
- ca 2dl vatten
- 1dl färsk, hackad koriander
- Spenat, grovhackad
- salt
Gör så här:
- Värm olja i en stekpanna med höga kanter och fräs hel spiskummin tills den luktar gott.
- Tillsätt löken ihop med chili och ingefära och stek tills löken har mjuknat och är gyllene. Pudra över kryddorna och fräs under omrörning i någon minut.
- Lägg i dom hackade tomaterna
- Fräs under omrörning några minuter.
- Tillsätt grädde och vatten samt grovhackad spenat. Lägg på ett lock och koka ihop i 10 min.
- Smaka av med salt.
- Vänd ner paneer och koriander i stekpannan. Rör försiktigt så paneerbitarna inte går sönder.